keramisch-parket / keramisch-hout

keramisch-parket de mooiste imitaties te zien bij Badkamerhuis Rotterdam

keramisch-parket of keramisch hout zijn tegel met de uitstraling van een echte houten vloer. Dankzij de inkjet technologie kan men tegenwoordig de materialen zo natuur getrouw namaken waardoor het verschil tussen echt en imitatie minimaal is.
Wij zeggen altijd: de uitstraling van een echte houten vloer, het voordeel van een tegelvloer.

Een stukje historie. Deze hout-look tegels bestaan al meer dan 20 jaar! Echter is het pas sinds een jaar of 8 dat de imitaties dusdanig goed worden dat ze daadwerkelijk een vervanger beginnen te worden van echt hout. Dit dankzij de inktjet technologie. Daarbij zijn de mooiere versies ook gerectificeerd. Als een tegel gerectificeerd is dan kan de tegel smaller gevoegd worden. De tegels zijn allemaal op maat “gezaagd”. Bij Badkamerhuis in Rotterdam kunnen wij u precies laten zien wat het verschil is. Vanwege ons ruim assortiment aan hout-look tegels kunnen wij u ook verschillen laten zien tussen goedkope en duurdere hout imitaties. Zodat u zelf kunt kiezen wat bij u past.

Voor en nadelen keramisch-parket

Keramisch-hout / Keramisch-parket hebben de volgende voordelen:
Zéér slijtvast, vaak te gebruiken voor openbare gelegenheden.
Onderhoudsvrij, de tegel absorbeert niets. Er kan niks intrekken, alles blijft op het oppervlak liggen.
Ideaal in combinatie met vloerverwarming, geleid goed en houdt de warmte goed vast.
Doordat deze tegels onderhoudsvrij zijn, kan het ook toegepast worden in de badkamer (dus vocht bestendig).

Nadelen keramisch-hout / keramisch-parket: Tegels voelen koud aan, althans. De tegel heeft dezelfde tempratuur als de omgeving. Echter geleid een tegel goed warmte. Een tegel met de tempratuur van 20 graden voelt koud aan, de tegel onttrekt namelijk de warmte van uw hand of voeten. De oplossing hiervoor is vloerverwarming. Voor kleine ruimtes (een badkamer bijvoorbeeld) adviseren wij elektrische vloerverwarming. Bij grotere oppervlaktes (een woonkamer bijvoorbeeld) adviseren wij vloerverwarming welke aangesloten is op uw cv installatie (dit type verwarming is bij correct gebruik zuiniger dan de traditionele radiator verwarming).

Voordelen echte houten vloer ten opzichten van keramisch-hout / keramisch-parket:
Bij een echt houten vloer is elke plank uniek. Bij keramisch-hout / keramisch-parket zal er toch uit eindelijk een herhaling van een tekening te zien zijn. Bij goedkopere hout imitaties zal een herhaling sneller te zien zijn dan bij een duurdere variant.

Nadelen houten vloer:
Onderhoud gevoelig
Gevoelig voor vocht
Kras gevoeliger
Minder of niet geschikt voor vloerverwarming (een houten vloer isoleert, niet verstandig om een isolatie laag op uw vloerverwarming aan te brengen)

Wij hebben dit zo objectief als mogelijk opgeschreven om u zo goed te informeren over de voor- en na- delen van keramisch hout / keramisch parket.

Kom langs bij ons in de showroom en laat u zich verrassen van de uitstraling van deze prachtige vloeren.

 

Meer keramische-parketvloeren

 

Vloertegels Wandtegels Beton-look tegels

KIJK OOK OP: TEGELVLOERROTTERDAM