Mozaïek

Mozaïek

Een leuke variant op de standaard tegel is mozaïek. Deze zijn in vele kleuren, maten en vormen te verkrijgen. De 3 meest voorkomende soorten mozaïeken zijn: Glasmozaïek, Natuursteenmozaïek, Keramisch mozaïek.
Toepassing van mozaïek is divers, veelal kiest men voor de uitstraling van dit product om iets speels toe te voegen. Maar mozaïek is ook goed te gebruiken voor ronde wanden, of voor een douche vloer (door de vele voegen werk dit vaak ook wat antislip).

Keramisch mozaïek

Vaak zijn bij de standaard vloertegels ook mozaïek leverbaar. U krijgt dan dezelfde kleur als de vloertegel enkel dan in een klein formaat. Dit mozaïek is veelal gezaagd uit de bestaande vloertegel. Doordat vrij arbeid intensief is om te maken liggen de prijzen hiervan hoger dan bij de vloertegel (maar het gaat dan ook niet vaak om veel vierkante meters).

Marmer look a like mozaïek

Natuursteen wordt steeds minder toepast omdat de imitaties steeds beter worden. Het mozaïek welke u hier ziet is keramisch. Ook dit levert Badkamerhuis. Zo ziet u dat naast gewoon mozaïek wij ook eens wat anders laten zien.

Natuursteen mozaïek

Natuursteen mozaïek is niet per definitie gevoelig in onderhoud. Dit is afhankelijk of de gebruikte steensoort porreus is, of kalk houdend. Beide eigenschappen maken het mozaïek voor bepaalde situaties zoals in een douchecel meer of minder geschikt.
Het mooie van natuursteen is dat elke stukje steen uniek is, wat het ook soms lastig maakt ivm kleur verschillen. Nu is de ene soort hier gevoeliger voor dan de ander. Bij Badkamerhuis informeren wij u hier graag over.