Inloopdouche rotterdam

Inloopdouche

Wat is een inloopdouche ?

De inloopdouche kenmerkt zich door geen opstaande randen te hebben bij het inlopen. In de praktijk bedoelt men veelal een glazenwand zonder deur. In dit artikel bespreken dan ook de glazenwand zonder deur.

De inloopdouche zijn in diverse afmetingen en uitvoeringen leverbaar. Veelal met stabilisatie stang naar de muur, maar ook naar het plafond. De stabilisatie stang zorgt voor stevigheid van de wand. Korte wanden hebben in sommige situaties geen stabilisatie nodig. Ook bestaan er systemen waarbij de wand in een profiel vallen (zowel vloer als plafond), ook hierbij is geen stabilisatie stang nodig.
Nieuwe trend in de sanitair wereld is de inloopdouche met zwarte afwerking. In combinatie met beton look tegels en zwart badkamergarnituur krijgt u een badkamer met een stoere industriële look. Overigens zijn er diverse soorten patronen hierin mogelijk.

Voordelen inloop douche:

Voordelen van een inloopdouche zijn voor namelijk het onderhoud aan dit soort wanden. De wanden zijn veelal behandeld met een anti kalk behandeling wat het kalk aanslag verminderd. De exclusievere inloopdouche zoals van HSK kunnen geleverd worden met een zogenaamde showerguard. In tegenstelling tot de conversiele anti kalk behandelingen wordt deze behandeling meegebakken in het glas (dus geen nano laag welke op het glas zit). Doordat een inloopdouche minder profielen, strips en scharnieren heeft is deze makkelijker in onderhoud. Bij Badkamerhuis kunnen wij u hierover uitvoerig informeren.

Nadeel inloop douche:

Elk voordeel heeft ook een nadeel. Bij een kleine inloopdouche wordt er vaak meer van de badkamer nat dan wenselijk. Eventuele oplossingen hiervoor zijn zogenaamde klap wanden. Deze kunnen aan de inloopdouche gemonteerd worden waar door de inloop douche voor een klein gedeelte afgesloten wordt.
Bij de grotere badkamers zal de douche ruimte koeler aanvoelen dan bij een gesloten cabine.

Profiel arm inloopdouche, strak en makkelijk in onderhoud

Inloopdouche met profiel, voordeel: grote stel mogelijkheden!

Vrijstaande inloopdouche

Diversiteit:

Badkamerhuis biedt u een grote diversiteit aan inloopdouches. Dit vertaald zich voornamelijk in:

  • Vele afmetingen
  • Diversiteit in kleur (kleur glas en kleur profiel)
  • Montage (veel profiel, profiel arm)

Fabrikanten:

In de showroom van Badkamerhuis vindt u de volgende fabrikanten:

HSK

HSK biedt een breed programma aan inloopdouches en cabines. HSK geeft 10 jaar garantie op de douchecabines plus 20 jaar nalevergarantie. U bent dus verzekerd van een goed doordacht product.

Sealskin

Sealskin en Getwet. Getwet is prijstechnisch goedkoper dan Sealskin, het verschil zit het voornamelijk in het afwerkingsniveau van de schermen en de mogelijkheden. Getwet is enigszins beperkt wat afmetingen en uitvoeringen betreft. Bij Sealskin is heel veel mogelijk, mits het nog functioneel is (uiteraard).

Wiesbaden

Wiesbaden kenmerkt zich in robuuste kwaliteit en prijstechnisch zeer scherp geprijsd. Bij Wiesbaden is maatwerk niet mogelijk. Super snel leverbaar (1 a 2 werkdagen!!)

Vloer vlakke douchebak

Douchegoot waarbij diverse rooster beschikbaar zijn

Douchevloer inloop douche

Tegenwoordig wordt veelal gekozen voor een betegelde douche vloer in combinatie met een douche drain. Andere optie is de douchebak. De douchebakken van tegenwoordig zijn strakker en vaak ook zonder opstap te monteren. Afhankelijk van de situatie zal het één of ander de voorkeur krijgen. U kunt voor advies hierin het besten langs komen om de verschillende opties te bespreken.

Wat kost een inloop douche ?

Prijzen van een inloopdouche begint al vanaf circa € 152 inclusief btw. Uiteraard zijn de prijzen afhankelijk van uw wensen. De afmetingen, afwerkingsniveau en fabricaat kunnen een inloopdouche duurder of goedkoper maken.